Home > Overactieve bekkenbodem > BekkenbodemDAG 24 januari 2015

BekkenbodemDAG 24 januari 2015

Vooraf

Met het bericht ‘Tot Slot’ (zie 26 augustus 2013) is de regelmatige berichtgeving over de wijze waarop ik omga met de aandoening CPPS (Chronic Pelvic Pain Syndrom) afgerond. Dit blog blijft echter actief; zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn over deze aandoening – tegenwoordig ook wel genoemd Pudendal Neuralgia (Nervus Pudendus)– meld ik dit.

 Omdat CPPS veel pijn kan veroorzaken en deze aandoening nog steeds relatief onbekend is, hebben mensen die kampen met deze of soortgelijke pijnen de neiging om mij telefonisch te benaderen met vragen. Ik heb daar begrip voor, maar omwille van mijn privacy en ter bewaking van mijn rust vraag ik vriendelijk dit niet te doen. Wat ik weet over deze aandoening staat in dit blog beschreven. Ik heb geen overzicht van bekkenfysiotherapeuten in Nederland en België die hun behandeling baseren op het Stanford Protocol (o.a. behandeling triggerpoints) en adequaat alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied volgen. Voor geschikte behandelaars in jouw regio en voor vrijblijvend advies en behandeling kun je terecht bij F-act Pelvi Pain Clinic in Enkhuizen.

—————————————————————————————————————————————–

BekkenbodemDAG voor mensen met bekkenbodemproblemen

De stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) organiseert in samenwerking met zusterorganisaties ICP en PGN op 24 januari 2015 in Hotel Sparrenhout in Nunspeet de BekkebodemDAG. Voor zowel patiënten als professionele zorgverleners. Met diverse sprekers zoals Bert Messelink (uroloog-seksuoloog NVVS) en Fetske Hogen Esch (bekkenfysiotherapeut F-Act Pelvic Pain Clinic) die hun licht laten schijnen over blaaspijn en chronische bekkenpijn, wat te doen en hoe ermee om te gaan.

Interactieve workshops

s’ Middags zijn er twee workshops, waarvan ik van 15.45 tot 16.30 uur de korte workshop Mindfulness & pijn voor mijn rekening neem. Ik vertel in notendop over mijn eigen ervaring met CPPS, hoe ik in aanraking ben gekomen met Mindfulness based Stress Reduction (MBSR) en wat mindfulnessbeoefening dagelijks voor mij betekent. Daarnaast meer over hoe pijn werkt, de training MBSR en hoe je een geschikte mindfulnesstrainer in jouw regio kunt vinden. En tussentijds een paar korte oefeningen waardoor je een beetje kunt ervaren wat de kern is van mindfulness.

Informatie en ontspanning

Tijdens de dag is er een info-markt, mogelijkheid voor ontmoeting en gesprek en een lunch. Begin van de middag kun je kijken naar het mooie en humoristische toneelstuk ‘Het verlies van Viviane’, met na afloop de mogelijkheid om te reageren. Een interessant programma op een mooie locatie en de deelnamekosten zijn zeer gering.

Pijn, problemen met zitten?

Voor mensen die problemen hebben met zitten: in de workshopzaal Mindfulness & pijn zijn enkele ligbanken aanwezig. Wil je graag tijdens deze dag aanwezig zijn, maar zie je op tegen het langdurig zitten in een stoel? Geef dit dan bij jouw aanmelding aan en vraag of er voor jou een stoel gereserveerd kan worden langs de buitenste gangpaden, zodat je regelmatig kunt gaan staan en indien je daar behoefte aan hebt, kunt gaan liggen op de aanwezige banken.

Meer informatie en aanmelding

Wil je meer weten over de sprekers, programma, kosten, locatie en aanmelding, zie de site over de BekkenbodemDAG. En hier de SBP Folder Contactdag januari 2015 DEF2.

 

 

 

 1. marga
  8 oktober 2015 om 19:26

  Beste rudi, ademloos je hele blog gelezen. Wat heb je alles goed onder woorden gebracht en wat geef je veel aan kennis en wijsheid door. Ik herken zoveel! Vanaf je jeugd tot aan je enorme doorzettingsvermogen. Wat ik je wil meegeven voor nu: neem geen antibiotica meer bij een blaasontsteking. Je darmflora loopt hardhollend achteruit! Als de ontsteking wordt veroorzaakt door de e-colibacterie, wat meestal het geval is, gebruik dan d-mannose. Zo ben ik uiteindelijk uit een vicieuze cirkel van blaasontstekingen gekomen. (Herken trouwens ook de darmklachten, ben ook aan het paleodieet).

  Verder; een natuurlijk pijnstillend middel (voedingsssuplement) dat sinds kort bij blaasproblemen wordt ingezet heet PEA. Google het maar eens. Het wordt met succes ingezet bij het blaaspijnsydroom. Dat is wel iets anders, maar het is toch het proberen waard. Ik heb het net in huis.

  Tot slot een vraag: ergens op jouw blog las ik het bericht van een man die pramayama yoga doet. Ik kan die man niet meer terugvinden op jouw blog. Hij heet giel. Ik heb n vraag aan hem. Is het mogelijk met hem in contact te komen?

  Wens je verder veel succes met je blogen en je gezondheid en blijf je volgen!
  Marga (haarlem)

  • 8 oktober 2015 om 19:52

   Dank voor jouw leuke reactie, Marga. En natuurlijk ook voor jouw tips en advies. Als je het laatste bericht dat ik heb geplaatst leest, zie je dat ook ik D-Mannose gebruik. Al een tijdje als onderhoud: dagelijks 1x een dosering. En – laat ik het afkloppen – de laatste maanden gaat het beter w.b. mijn blaas. En ook w.b. mijn darmen. Paleovoeding begint vruchten af te werpen. Overigens voel ik me er ook prima bij: kan het iedereen aanraden. Zal dat PEA eens opzoeken: dank daarvoor.
   Ik herinner mij vaag een bericht waarin ik deze yogavorm en die Giel heb genoemd, maar ik weet er verder niets van en ken hem ook niet persoonlijk. Kan je dus niet helaas verder helpen.
   Het bloggen heb ik wat verplaatst naar mijn site van MijnKeerpunt, praktijk voor mindfulness. Hier in dit blog ben ik niet meer actief, behalve wanneer er wat nieuws te melden is. En natuurlijk reageer ik op mensen die reacties plaatsen. Zo blijft dit blog toch een beetje levend.
   Ook voor jou ht allerbeste!

  • 8 oktober 2015 om 20:13

   Hi Marga,
   Ben aan het lezen over PEA en het klinkt goed, omdat het ook zou kunnen helpen bij chronische pijn en zenuwpijn. Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen t.z.t. Op welke site heb jij de pillen besteld?

 2. Bouke Schuemie
  5 juli 2015 om 11:06

  Mijn zoon kreeg in maart 2013 plotselinge pijn in zijn scrotum , hij was toen 16 jaar.
  Dat was het begin van veel pijn en onbegrip ( neem maar paracetamol kijk het maar aan ).
  Dat was ook het begin van zeer veel dokters en specialisten ,want de pijn trok niet weg.
  Pijn werd erger trok naar zijn rug en naar zijn been .
  Lopen ging niet meer, in huis kleine stukjes daar buiten in een rolstoel.
  Medicijn gebruik werd ook zwaarder .
  Huisarts uroloog neuroloog psycholoog bekenbodem specialist fysiotherapeut pijn poli .
  Al de mogelijke onder zoeken gehad scans ego,s fysiek psychisch .
  Eind 2012 op jou site gekomen toen kon mijn zoon een naam aan de pijn geven ,cpps .
  Met de huisarts gezocht naar artsen die met cpps bekent zijn .
  Zo zijn wij in Groningen terecht gekomen bij nog een uroloog psycholoog bekenbodem specialist.
  In mei 2013 de uit slag van al de onderzoeken , cpps ,terug naar de pijn poli .
  Een tens kastje daar werd voor mijn zoon het leven draaglijk mee ,fysio en medicatie .
  Het ging redelijk, in het familie bedrijf vond hij een baan 3 dagen in de week fllexibel.
  Mijn zoon was uit behandelt ,17 jaar.
  Een goede klant van ons die het verhaal van mijn zoon kent stuurden ons naar een orthomanuele therapeut.
  Het bleek dat er 26 rug wervels scheef stonden.
  Binnen 3 maanden had mijn zoon geen last meer.
  In april 2015 is hij 18 jaar geworden zonder pijn.

  Ik heb geen namen genoemd ,de lijst is te lang.
  Weet zeker dat iedereen ze best heeft gedaan het was geen cpps .
  Mijn zoon heeft geluk gehad.
  Ik wil iedereen ontzettend veel sterkte wensen

  • 6 juli 2015 om 07:08

   Bouke, wat fijn om te horen dat het weer goed gaat met jouw zoon! En heel goed dat je jullie ervaringen op dit blog plaatst: kunnen anderen lezen dat deze pijn ook weer over kan gaan en het kan ontstaan vanuit andere bronnen dan zo in eerste instantie vaak wordt gedacht. Of de pijnen die hij had geen CPPS genoemd kunnen worden, betwijfel ik. Het is een term – net zoals de andere gebruikte termen – waaronder verkramping en pijnen in het bekkenbodemgebied vallen. Waar de pijn zich precies manifesteert, wat de bijkomende klachten kunnen zijn, is zeer divers. En wat mensen vaak niet beseffen: de term chronische pijn geeft alleen maar aan dat de pijn langer dan 3 maanden duurt. Ook chronische pijn kan overgaan. De bronnen waar vanuit CPPS (of welke term je er ook voor gebruikt) kan ontstaan, zijn zeer divers en helaas nog veelal onbekend en onderschat. Nogmaals hartelijk dank voor het plaatsen van deze reactie.
   Alle goeds voor jouw zoon en de rest van het gezin.
   Harte groet,
   Rudi

 3. sybille joniaux
  27 november 2014 om 09:53

  ben heel erg blij met deze blog; sinds 2012 pijn; het wordt wel frequenter en langer; duurt nu soms 8 uur achter elkaar.
  Heb nu voor het eerst aangedrongen op een onderzoek; in de kliniek waar ik een afspraak heb gemaakt werken drie gynaecologen die bekkenbodem in hun specialisatie hebben.
  Dan maar hopen dat er wat uitkomt.
  Zelf behandeld mijn partner me dagelijks met triggerpoints. En tracht ik zoveel mogelijk te ontspannen. Laatst bij een opkomende pijnaanval een lekkere grog gedronken, met een kleintje whisky in. Daar een diazepam op, en na 4 uur was het over… en ik kon wat slapen.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: